Keuken

Helpman


DRU gietijzeren pan

ophalen bij mamamini Helpman :

 

Vintage jaren 50 gietijzeren pan van DRU. De DRU in Ulft staat symbool voor de ijzer industrie in de Achterhoek, die sinds de 18e eeuw furore maakt.

Voor meer informatie over de DRU, klik hier

 

De pan is versierd met lichtgroen emaille en een subtiel tulpenpatroon. Lichte roestplekken onderaan de pan, zie foto's.

Geen verdere beschadigingen, zeer lichte krassen in de pan zelf. 20 cm diameter, 8 cm hoog zonder deksel, met deksel 15 cm op het hoogste punt.

10,00 €

 • Maar 1 x beschikbaar

"Tellurite" terrine van Faiencerie de Thulin

ophalen bij mamamini Helpman :

 

Faience terrine in mooi groen glazuur met bruine tinten aan de rand, handgrepen en op de paddenstoel versiering bovenop.

Geproduceerd in België tussen 1920 en 1930 door Faiencerie de Thulin (opgericht in 1887), als onderdeel van een ovenvaste serie genaamd 'Tellurite'.

15 cm diameter, 7 cm hoog zonder deksel.

20,00 €

 • Verkocht

Bredemeijer Duet Classic theepot

ophalen bij mamamini Helpman :

 

Classic is een klassieker binnen de Bredemeijer collectie. Het tijdloze model is al jaren populair in vele huishoudens. De Classic is gemaakt uit hoogwaardig metaal en heeft een dubbele isolerende wand. Daardoor blijft thee wel drie kwartier tot een uur lang warm en op smaak (indien de theepot minimaal tot 90% gevuld is). Dankzij de speciaal vormgegeven tuit schenkt de theepot optimaal en zonder druppelen. De handgreep en knop worden maximaal handwarm warm door het isolerende materiaal.

 

Over Bredemeijer

Bredemeijer is opgericht in 1914 en heeft een breed assortiment aan dubbelwandige glasproducten. Voor thee, koffie, espresso, cappuccino, latte machiato of limonade. De producten hebben een dubbele glazen wand van borosilicaatglas, waardoor warme dranken langer warm en koude dranken beter koel blijven en deze laatste zonder condensvorming. De prachtige ontwerpen van Bredemeijer zijn bovendien onmisbaar.

Kom inhoud (gr)

1200

Afmetingen verpakking in cm (lxbxh)

17,7x17,7x15,1

Gewicht exclusief verpakking (gr)

691

Inhoud in liters

1,2

Merk

Bredemeijer

EAN

8711871037171

Lengte product (cm)

15,5

Afmeting (cm)

15,5x23,9x15,5 (LxBxH)

Hoogte product (cm)

15,5

Materiaal

RVS

Kleur

Zwart

20,00 €

 • Maar 1 x beschikbaar

Romala theepot

ophalen bij mamamini Helpman :

 

Romala´s Home is een galerie, verkoop showroom en koffie- en theehuis in Vietnamese stijl. U vindt er uniek handgemaakte kunstwerken, meubelstukken, schilderijen, houtsnijwerken e.d. die in opdracht voor Romala´s Home door Vietnamese kunstenaars ambachtelijk worden gemaakt

 

Porseleinen theepot versierd met bamboeprent en gemerkt met Romala aan het handvat. De unieke kromming aan het handvat en deksel geven de theepot een bijzonder uiterlijk zonder teveel de aandacht op te eisen. 

Circa 11,5 cm diameter, 10 cm hoog. Onbeschadigd 

15,00 €

 • Verkocht

Verzilverd lepeltje ter ere van 20 jaar huwelijk van Vollenhoven en prinses Margriet

ophalen bij mamamini Helpman :

 

Verzilverd theelpeltje ter ere van het 20-jarige jubileum van prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven. Bovenin staan beide afgebeeld met naam. Achterin staat 10 januari 1987 gedrukt, de datum waarop ze 20 jaar getrouwd waren. Circa 11 cm lang

3,00 €

 • Maar 1 x beschikbaar

Invicta braadpan (Blauw, 24cm)

ophalen bij mamamini Helpman :

 

 • Afmetingen en gewicht:
 • Product breedte: 32 cm
 • Product hoogte: 15,6 cm
 • Product lengte:24,7 cm
 • Gewicht: 4300 gram
 • Inhoud: 4000 liter

 

De gietijzeren pannen van Invicta worden gemaakt volgens een decenia oud productieproces. Vloeibaargietijzer wordt in eem matrijs van alumium met samengeperst zand gegoten. Hierna wordt de matrijs en het zand verwijderd en wordt elke pan gecontroleerd op eventuele bramen en putjes. Daarna wordt er een grondlaag op de pan aangebracht waardoor de afwerking met de emaille lagen perfect hecht. De buitekant van de pan wordt voorzien van 2 lagen emaille en de binnenkant door 1 zwarte laag emaillen. Daarna wordt de pan gedurende 30 minuten op 800 graden gebakken.
En dit alles " Made in France"!

De gietijzeren pannen van Invicta kunnen gebruikt worden op alle warmtebronnen inclusief inductie. Daarnaast kunnen de pannen ook in de oven gebruikt worden. Dankzij de geëmailleerde binnenkant vindt er ideale condensatie plaats om zodoende de gerechten sappig en smaakvol te garen.

- Invicta gietijzeren braadpan 24cm Blauw
- Inhoud 4 liter

45,00 €

 • Maar 1 x beschikbaar

6 Vintage Pimpernel Redoute onderzetters

ophalen bij mamamini Helpman :

 

Zeldzame vintage set van 6 Pimpernel Redoute Rose onderzetters, in oorspronkelijke doos.  Enkele onderzetters zijn (licht) beschadigd, zie foto's.

10,00 €

8,00 €

 • Maar 1 x beschikbaar

Japans porseleinen theepotje

ophalen bij mamamini Helpman :

 

Mooi versierd Japans theepotje. Handgeschilderd, met gevlochten touw handvat (Lijkt latere vervanging te zijn).

Kutani stijl (zie link), gesigneerd onderop. 16 cm hoog, circa 12 cm diameter.

20,00 €

15,00 €

 • Maar 1 x beschikbaar

Antieke Gerhardi & co theepot

ophalen bij mamamini Helpman :

 

Gerhardi & co theepot van Zilver en nikkel, gedateerd omstreeks 1910-1915. Bijzondere hout elementen verwerkt in het handvat.

40,00 €

30,00 €

 • Maar 1 x beschikbaar

Theekan van hotel Braams te Gieten, gemaakt door Württemberger Metal Fabrik

ophalen bij mamamini Helpman :

 

Hotel Braams in Gieten is een eeuwenoud hotel. Het begon allemaal in 1617, toen de voormalige eigenaar van de herberg aan de Brink in Gieten kamers begon te verhuren aan voorbijtrekkende toeristen. Aan het begin van de 19e eeuw begon het hotel zich verder te expanderen en richtte het hotel zich niet langer enkel op Gietenaren. In deze tijd waren er maar liefst vijftien herbergen in de plaats Gieten. Tot op de dag van vandaag behoort het bekende Hotel Braams tot het bekende aangezicht van de plaats Gieten. Toen in februari 2016 bekend werd gemaakt dat Hotel Braams niet langer kon voortbestaan was dit dan ook een klap voor het dorp Gieten en iedereen die jarenlang bij dit hotel betrokken is geweest.

 

Theekan van Alpaca (nieuwzilver) gemaakt door de Württermberger Metal Fabrik. Stempel gebruikt in de periode 1918-1925.

Antiek, zeldzaam collector's item

 

 

60,00 €

50,00 €

 • Maar 1 x beschikbaar

Stelton thermoskan

ophalen bij mamamini Helpman :

Erik Magnussen werd in 1940 in Kopenhagen geboren. Opgeleid als keramist aan de School of Applied Arts and Design - afgestudeerd met een zilveren medaille in 1960.

Hij werkte een aantal jaren voor Bing & Grøndahl en behoorde tot de nieuwste werken voor Fritz Hansen A / S, deurgrepen voor Franz Schneider Brakel gmbh, tafelblad in tin voor Royal Selangor, tafelblad in roestvrij staal en plastic voor Stelton A / S, porseleinen lampen voor Licht & Vorm en meubels voor Paustian a / s.

De ontwerpen van Erik Magnussen worden tentoongesteld in musea over de hele wereld en hij heeft de Lunning Prize ontvangen in 1967 en de Furniture Prize in 1977. In 1983 werd hij door de Deense Design Council gekozen tot "designer van het jaar" en zijn producten hebben verschillende keren de prijs ontvangen. ID-prijs door de Deense Society of Industrial Design. Erik Magnussen ontving de Bindesbøll-medaille in 1996 en hij ontving beurzen van het Ole Haslund Fonds, het Jubileumfonds Royal Jueweller A. Michelsen en het Memorial Fund van Knud V. Engelhardt.

In 1997 ontving Erik Magnussen de "Red Dot" in de competitie "Design Innovations 1997" van Design Zentrum Nordrhein-Westfalen en won hij de "Good Design Gold Prize", toegekend door de Japan Industrial Design Promotion Organisation.

28,00 €

20,00 €

 • Maar 1 x beschikbaar

4 Japanse sushi koppen

ophalen bij mamamini Helpman : Geïmporteerd door Heuschen & Schrouff. 4 keramische theekoppen met sushi print. In goede staat.

17,50 €

15,00 €

 • Maar 1 x beschikbaar

Wedgwood Cornucopia Bicentenary kop en schotel

ophalen bij mamamini Helpman : Wedgwood kop en schotel vervaardigd voor het 200 jarig bestaan in 1995. 

30,00 €

20,00 €

 • Maar 1 x beschikbaar

Zack Contas theepot

ophalen bij mamamini Helpman :

 

NB: Zonder filter

 

Productbeschrijving

De CONTAS- lijn van ZACK kent meerdere tafelaccessoires voor koffie en thee, waaronder deze theepot. Voor de theepot is tevens een rechaud verkrijgbaar. Hoogte: 19 cm, Ø 13 cm
Over ZACK:

Opgericht in 1985, behoort ZACK uit Oststeinbek bij Hamburg samen met zijn verkooppartners tot de leidende Europese aanbieders van een gespecialiseerd assortiment aan roestvrijstalen woonaccessoires. Op de belangrijkste internationale beurzen stelt het designlabel meermaals per jaar zijn uitgebreide collectie en vele trendsettende noviteiten voor aan geïnteresseerde speciaalzaken.

De verkoop van de exclusieve rvs-collectie verloopt via een omvangrijk netwerk, dat de detailhandel wereldwijd verzekert van vaste contactpersonen en deskundig advies over actuele artikelen, trends en presentatiemogelijkheden.

30,00 €

25,00 €

 • Maar 1 x beschikbaar

Leopold Bbq set

ophalen bij mamamini Helpman :

15,00 €

12,00 €

 • Maar 1 x beschikbaar

10 BSF messen

ophalen bij mamamini Helpman : BSF messen van roestvrij staal

30,00 €

25,00 €

 • Maar 1 x beschikbaar

12 BSF lepels

ophalen bij mamamini Helpman : BSF lepels van roestvrij staal

40,00 €

30,00 €

 • Maar 1 x beschikbaar